0474 50 40 24

Dorp 9, 9280 Denderbelle

Top
 

Yoga info

Yoga

Bij ‘het Huis van Licht’ kan je verschillende yogastijlen volgen. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om uit te zoeken welke stijl bij jou past.
‘The important thing is not what style of yoga you do, but that you bring yoga into your life’

Yin yoga

Yin yoga richt zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen ervan, dit in tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga.
Door het ontspannen van de spieren, wordt het bindweefsel bereikt, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. In het fascia (bindweefsel) worden emoties, blokkades en dergelijke opgeslagen. Yin yoga poses worden drie tot vijf minuten vastgehouden, zodat het bindweefsel verlengt en versterkt. Dit geeft diepe ontspanning, lost blokkades op en stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam. Spanningen worden losgelaten op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.
Deze zachte vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen, zelfs als je nog nooit yoga gedaan hebt.

 

Door onvoorziene omstandigheden worden ALLE YOGALESSEN voor onbepaalde tijd OPGESCHORT.

Prana Vinyasa yoga

Prana Vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarin je heel bewust en vloeiend beweegt op het ritme van de ademhaling. Door het gebruik van krama’s, verschillende opties/niveaus binnen een houding, kan ieder op zijn of haar eigen niveau oefenen.
Het is een les waar kracht, flexibiliteit en ademhaling centraal staan. Je spieren versterken en je geest verruimt.

 

Door onvoorziene omstandigheden worden ALLE YOGALESSEN voor onbepaalde tijd OPGESCHORT.

Wall yoga

Het is een unieke vorm van yoga waar de zwaartekracht kan gebruikt worden in het voordeel. De verstelbare belts maken het mogelijk om langer in een yoga pose te blijven.
Doordat je veilig bent ingesnoerd, wordt je lichaam ondersteund, waardoor je dieper in een houding kan gaan. Hierdoor wordt de asana eenvoudiger en kan je meer focus op de houding zelf leggen.
Wall yoga heeft ook therapeutische voordelen voor mensen met o.a. een blessure, artritis, ischialgie, discusdegeneratie…

 

Door onvoorziene omstandigheden worden ALLE YOGALESSEN voor onbepaalde tijd OPGESCHORT.

Kinder yoga

Meer info volgt later.

Ouder – kind yoga

Meer info volgt later.