0474 50 40 24

Dorp 9, 9280 Denderbelle

Top
 

Ons Aanbod

Yoga

Bij ‘het Huis van Licht’ kan je verschillende yogastijlen volgen. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om uit te zoeken welke stijl bij jou past.
‘The important thing is not what style of yoga you do, but that you bring yoga into your life’ (vanaf september)

Levenskwaliteit 0
Meer flexibiliteit (na 8 weken) 0
Kalmeert de geest 0
Bekijk ons volledig aanbod Lessenrooster

Meditatie

De unieke energie van ‘het Huis van Licht’ maakt het de ideale plek om meditatie te beoefenen in groep.
We werken o.a. met de chakra’s, visualisaties, ademhalingstechnieken (pranayama)… ELKE DONDERDAG VAN 20u30-21u30 (vanaf september)

Verbeterde Nachtrust 0
Reduceert stress 0
Meer concentratie 0
Lessenrooster

Workshops

In 'het Huis van Licht' kan je terecht voor heel wat inspirerende workshops. Kijk gerust even rond en wellicht zit er eentje tussen die jou interesseert. Wil je graag een workshop cadeau geven of organiseren als teambuilding? Stuur dan een mailtje naar info@hethuisvanlicht.be

Bekijk ons volledig aanbod

Mindfulness

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, … Mindfulness stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie.
Mindfulness betekent: bewust aandacht geven aan wat er hier en nu wil zijn (gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties,…) zonder er direct over te oordelen.
De cursus omvat 8 sessies van een kleine 3 uur en daarnaast enkele uren per week oefentijd thuis. Van de deelnemers wordt dus een zeker engagement gevraagd.

Concrete data zijn nog niet vastgesteld, maar kom zeker af en toe een kijkje nemen of like onze facebook-pagina om op de hoogte te blijven.

Aanstaande evenementen

Er zijn momenteel geen geplande evenementen.

Klankschaalconcerten

Klankschalen geven rust, helpen bij mediteren en brengen harmonie in lichaam en geest. Maar hun magie gaat verder: hun klank brengt je terug bij jezelf.
Tijdens een concert ga je comfortabel liggen en laat je de trillingen van de klanken hun werk doen. De schalen hebben een therapeutisch effect: als je uit evenwicht bent of je voelt je ontstemd, dan kunnen klank en trilling je helpen om weer in balans te komen.

Voor deze ligconcerten werken we samen met Boventoon (www.boventoon.be). Wens je meer informatie en/of je in te schrijven voor een klankschaalconcert in ‘het Huis van Licht’, klik dan op één van onderstaande linken:

Aanstaande evenementen

nov 2023

Klankschaalconcert 'Inner Peace' - 29/11/2023 om 19:30 - 21:00

Meditatief Boogschieten

Lieven Ostyn heeft een vorm van boogschieten ontworpen waarin de boogschut(s)ter:
• het lichaam op een harmonische manier leert gebruiken
• verbinding leert maken met de medemens, vanuit het hart
• flow kan ervaren in een toestand van zelfvergetelheid

Hij ziet dit als een bescheiden bijdrage aan de heroriëntatie van onze maatschappij in crisis, een crisis die te wijten is aan een té competitieve en té resultaatgerichte instelling waardoor mensen hun levensvreugde en het contact met hun essentie verliezen.
Het is dus geen westers competitief noch -recreatief boogschieten. Het resultaat is ondergeschikt aan de ervaring van harmonie, spontaniteit en verbondenheid.
Er is voor dit soort boogschieten geen speciale kracht noch vaardigheid nodig. Daardoor is de workshop ook toegankelijk voor mensen die kwetsbaarder zijn. Ervaring met boogschieten of meditatie is niet vereist. Een bereidheid tot verstilling en tot zelfonderzoek zijn wél aan te bevelen.
Alhoewel dit boogschieten geïnspireerd is door zen is het echter geen kyudo, een strenge Japanse discipline die een jarenlange training vereist onder leiding van een meester.

Aanstaande evenementen

Er zijn momenteel geen geplande evenementen.

Familie Opstellingen

Soms leef je onbewust het leven van iemand anders. Je wordt bijvoorbeeld de moeder van je moeder. Dan draag je een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. Familieopstellingen helpen om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie innemen. Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem.

Familieopstellingen is een methode die, zonder veel woorden, ons laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen.
Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, én wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit verstrikkingen.
Opstellingen zijn ook een manier van naar de wereld en het leven kijken: zonder oordeel, zonder dat het een beter is dan het ander.
Met name dit aspect wordt door veel deelnemers als prettig en bevrijdend ervaren.

Opstellingen doe je meestal in een groep. Degene die een thema wil inbrengen nodigt uit de kring van deelnemers mensen uit om zijn of haar familieleden te representeren. Deze representanten hoeven daar niets voor te doen en hebben ook nauwelijks informatie over de familie van de cliënt. De cliënt heeft alleen een paar belangrijke feiten over de familie verteld. Dan stelt de cliënt, intuïtief, de representanten van haar of zijn familieleden in de ruimte op. Hij legt zijn handen op de schouders van de representant van zijn moeder en brengt haar naar de plek die zijn innerlijk beeld of gevoel aangeeft. Dan doet hij hetzelfde met de andere representanten en ook met een representant van zichzelf.
Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks en wonderlijks, waar we geen echte verklaring voor hebben: de representanten voelen zich als de werkelijke familieleden ten opzichte van elkaar.
Zo ontstaat een meestal herkenbaar beeld van de verhoudingen en loyaliteiten in het familiesysteem.
Samen met de begeleider wordt gezocht om compleet te maken, wat nog niet voltooid was of bijeen te brengen, wat gescheiden of verloren was.

Aanstaande evenementen

apr 2023

Familieopstellingen - 02/04/2023 om 14:00 - 18:00